Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder weer een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Samenspraak is een taalmaatjesproject dat onderdeel is van Gilde Gooi Noord. In Muiden/Muiderberg is ook een aantal taalmaatjes actief. Voor hen wordt een coördinator gezocht. Je coördineert de werkzaamheden voor de taalmaatjes in jouw gebied en doet de intakegesprekken. Het is zelfstandig, flexibel en dankbaar werk en je hebt veel contacten. Je hoeft geen onderwijservaring te hebben. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk!

- Vele handen maken licht werk: het Vogelhospitaal in Naarden kan handen gebruiken om allerlei klussen te doen: verzorgen van vogels, schoonmaken, opruimen etc. In onderling overleg wordt bepaald wat je wilt en kunt gaan doen. Alle hulp is welkom.

- Chauffeur voor de PlusBus gevraagd. Je rijdt op woensdagochtend voor de deelnemers aan het Geheugenhuis in de Uit-Wijk in Bussum. Wie wil elke woensdag ongeveer zes deelnemers tussen 09.00 en 9.45 uur ophalen en naar de Uit-Wijk brengen en dan vanaf 12.30 weer vanuit de Uit-Wijk naar hun huisadres brengen. Het is dankbaar werk, en als je een keer niet kunt dan is dat geen probleem! Andere ritten als chauffeur zijn ook mogelijk.

Informatie: www.vcgooisemeren.nl, info@vcgooisemeren.nl of 06-15875692.


Supermarkten tot 1 september langer open

GOOISE MEREN De supermarkten mogen tot 1 september op zon- en feestdagen van 9.00 tot 20.00 uur open zijn.

In de regeling die voor eind maart van kracht was, was dat van 12.00 tot 18.00 uur. Aanvankelijk duurde de versoepeling - wegens corona - tot 1 juli. De openingstijden worden op andere dagen niet verruimd. Het college van de gemeente Gooise Meren heeft voor verlenging van de versoepeling gekozen, omdat de collegeleden verwachten dat het drukker wordt in het openbare leven en ook in de supermarkten. Burgemeester en wethouders blijven zich ervan bewust dat de verruiming van de winkeltijden op zondag gevoelig ligt. Bevoorraden van supermarkten mag niet (meer) op zondag.