'Kettingrukker' plaag in 't Gooi

GOOISE MEREN De politie is al dagen op zoek naar een man die (vaak oudere) vrouwen berooft van hun sieraden. De kettingrukker heeft sinds vorige week dinsdag al zeker dertien slachtoffers gemaakt in 't Gooi en de provincie Utrecht.

In Bussum was het vrijdag rond 14.00 uur raak op de Ceintuurbaan. Ook sloeg hij toe in Eemnes, Huizen, Hilversum, Leusden, Bunschoten, Driebergen, Hoevelaken, Zeist, Baarn, Soest en De Bilt.

Werkwijze

Zijn werkwijze is steeds hetzelfde. De man rijdt op een scooter langs een fietsende of wandelende vrouw en trekt de sieraden van haar hals of doet daar een poging toe. De slachtoffers zijn 65-plussers, meestal 80-plussers. De slachtoffers hebben nadien vaak last van een zere hals of nek en blauwe plekken. Een vrouw viel op de grond.

De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. De recherche wil de man zo snel mogelijk oppakken, voordat er ernstige gewonden vallen doordat de man met kracht de sieraden aftrekt. Het gaat om een man met een lichte huidskleur, blond haar, tussen de 20 en 30 jaar en een normaal/gespierd postuur. Hij rijdt rond op een scooter of soortgelijk voertuig.


Politiemacht bij villa aan Meentweg

NAARDEN De politie kwam zondagavond in actie vanwege een verdachte situatie bij het voormalige landhuis van mediaondernemer en televisieproducent John de Mol aan de Meentweg.

Aanleiding was een melding van 'gevaarlijke personen' rond het landhuis aan de Meentweg. Een politiehelikoper hing langere tijd boven het landgoed. Ook liepen er zwaarbewapende agenten van de Dienst Speciale Interventies. Op beelden van de deurbelcamera zijn mensen met bivkamuts te zien, zegt een politiewoordvoerder. Er is echter niemand aangetroffen.

Steenrijk

De voormalige villa van De Mol is inmiddels in bezit van Igor Alberts & Andreea Cimbala. En dat mag iedereen weten. Op het smeedijzeren toegangshek staan beide namen met daarop de tekst House of Dreams. In het multilevelmarketingomzetklassement van Business For Home staat het steenrijke duo op de eerste plaats.