Donderdag 25 juni

Vesting Game Naarden

9:00 uur | Vesting Naarden

Wandel door de straten van vestingstad Naarden en beleef honderden jaren historie. Doe allerlei doe- en denkopdrachten zoals foto-opdrachten, speuren naar antwoorden en het oplossen van raadsels in deze bijzondere citygame. Download de app op je telefoon, ontvang automatisch de logingegevens en ga van start met deze leuke citygame. Geschikt voor de nieuwe samenleving (nergens naar binnen, overal 1,5 meter afstand, alleen met het gezin). Voor families met kinderen vanaf 6 jaar en groepen tot 30 personen. Vanaf 1 juli met max.100 personen (als de RIVM-maatregelen worden versoepeld). Te boeken vanaf vier personen (minder kan, maar u betaalt voor vier personen). Informeer gerust naar de mogelijkheden via shop.fortevenementen.nl.

Expositie

9:00 uur | Kunsthandel Dekker Bussum

De hele maand juni zijn de schilderijen van Jim Beuks te zien. Als kind groeide Jim op in een kunstzinnige omgeving, alwaar hij een passie voor schilderen heeft leren ontwikkelen. Het schilderen leerde hij stapsgewijs. Zijn grootste inspiratie is om mensen blij te maken met zijn werk. Naast het schilderen werkt hij als purser in de luchtvaart. Daar raakt hij gefascineerd door de variëteit aan natuurlandschappen, musea en architectuur. De schitterende kleurcombinaties en de verschillende objecten die hij dan ziet, vormen vaak de basis voor zijn schilderijen.

Fort Family Rally

9:00 uur | Rest. 't Rechthuis
Muiderberg

Ga op ontdekking langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Gooi en Vecht. Navigeer met bolletje-pijltje, los de puzzels en raadsels op en speel de fortenbingo. Geheel volgens de RIVM-regels. Geschikt voor families met kinderen van 6 tot 16 jaar; er is voor iedereen wat te doen. Leuk voor deze bijzondere tijd, maar ook leuk voor een regenachtige dag. www.shop.fortevenementen.nl.

Weer naar de film

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Weer gewoon naar de film, maar natuurlijk met inachtneming van 1,5 meter afstand. Films met artistieke en/of culturele waarde. www.filmhuisbussum.nl.

Start koffieochtend

10:30 uur | De Kazerne Muiden

Woont u in Muiden, dan bent u van harte welkom bij de feestelijke start van de wekelijkse koffieochtenden. Voor de deur creëren we een gezellige setting, rekening houdend met de 1,5 meter.

Zaterdag 27 juni

Dé zomer van deMess

17:00 uur | deMess Naarden

'Messtafette'. Publiek, theaterlicht, een lach, een traan. We willen het seizoen toch nog een beetje glans geven en doen dat met deMesstafette. Vanaf 17.00 uur zijn er ieder uur verschillende optredens die per vier én met vier gezien kunnen worden.

Zondag 28 juni

Tweevoudig optreden

15:00 uur | Tindalvilla Bussum

De pianiste Daria van den Bercken zal tweemaal optreden in de tuin achter de Tindalvilla. Werken van Liszt, Debussy en Rachmaninov. Reserveren verplicht via reserveren@tindal.nl.

Extra concerten

16:30 uur | BIJ ANDREAS Naarden

Meesterpianist Thomas Beijer geeft twee korte concerten, samen met topcelliste Quirine Viersen. In dit duorecital spelen ze de Cellosonate nr. 2 van Mendelssohn en het sprookjesachtige Pohádka van Janácek. Er zijn maximaal 30 kaarten per concert beschikbaar. www.bijandreas.nl.

Woensdag 1 juli

Koffie om de Hoek

13:00 uur | Uit Wijk Bussum

De Koffie om de Hoek-groep is weer begonnen. Gewoon buiten voor de deur van het buurthuis waar we samen gezellig een kop koffie drinken. Marga en Alie verwelkomen je iedere woensdag.

Zondag 5 juli

Zondagochtend Klassiek

11:00 uur | deMess Naarden

Een try-outconcert van pianist Folke Nauta met werken van de Larense pianist en componist Cor de Groot. Dé Zomer van deMess is een palet aan kleinschalige zomerse podiumkunsten, concerten en exposities in coronatijd.

8 juli t/m 10 juli

10.00 uur | Balletschool Cabriole Naarden

Danskamp

Drie dagen vol danslessen in verschillende stijlen, workshops. theater, muziek en creatieve activiteiten voor jongens en meiden van 4 t/m 12 jaar. Kosten inclusief eten en drinken: 145 euro. Meld je aan via info@balletschoolcabriole.nl.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.