Afbeelding

Menno's eigen kweek

Levensgezel Menno van mijn dochter Stefanie en vader van mijn kleinkind Noël ontkomt niet aan het woordje 'leuk'. Zeer toepasselijk, want ...

Menno is al geruime tijd zeer nauw betrokken bij het reilen en zeilen van Bussums leukste restaurant, genaamd Leuk. In de Kapelstraat. Hij staat er in de keuken en bereidt daar met kundige hand de lekkerste gerechten. Boven eten de grote mensen en beneden worden de kindertjes opgevangen en beziggehouden door kundig personeel. Menno heeft al enige tijd de smaak te pakken van paddenstoelen, die hij in het wild gaat opzoeken om voor zichzelf thuis te verwerken. Hij is ook lid van een soort paddenstoelenclub waarmee hij wetenswaardigheden uitwisselt.

Toen hij een paar maanden geleden jarig was, kreeg hij van Stefanie een origineel cadeau: een boomstronkje met gaatjes. Hiermee kon hij zelf de shiitake gaan kweken. Hij heeft al veel succes gehad met de teelt van oesterzwammen, maar de shiitake liet maanden op zich wachten. Kort geleden piepten daar eindelijk de smakelijke zwammetjes tevoorschijn en kon een kleine oogst (vier stuks) gesneden worden. Menno kennende zullen er wel meer stammetjes komen om een daadwerkelijk maaltijd te kunnen vergaren. Al met al een leuke hobby, goed passend bij zijn vak.