Wethouder Schimmel (l) bezocht de bouwplaats.
Wethouder Schimmel (l) bezocht de bouwplaats. Foto: © Bob Awick

Wethouder Schimmel: 'Ik ben verrast over de bouwvoortgang'

NAARDEN Wethouder Nico Schimmel ging afgelopen week een kijkje nemen bij het bouwplan Centrum Keverdijk. Hij is blij verrast over de voortgang van het project. In het grote gapende gat dat na de sloop van het SCAN-gebouw is overgebleven, is nu alweer de damwand voor de kelder geslagen. "De bouwers zijn door corona niet achterop geraakt", meldt Schimmel.

Ontwikkelaar Built by De Wildt heeft de grond van de gemeente gekocht en ontwikkelt daar nu onder meer een multifunctioneelcentrum (MFC). De gemeente huurt van dat gebouw de begane grond en kelder terug en de eerste etage wordt door de ontwikkelaar commercieel verhuurd aan onder andere de huidige medische gebruikers, zoals huis- en tandarts. De oplevering van dit gebouw vindt medio volgend jaar plaats.
De ruimten die de gemeente huurt, worden weer onderverhuurd aan de bibliotheek Gooi en meer, Versa Welzijn en De Schakel. Op het terrein komen ook een moskee (hiervoor heeft een grondruil met Dudok Wonen plaatsgevonden) en 57 sociale huurwoningen van Dudok Wonen, waarvan 21 grondgebonden woningen en 36 appartementen. De bouw hiervan vindt echter pas plaats in de laatste fase van het project.
Schimmel spreekt van een belangrijke ontwikkeling voor de Keverdijkbuurt. "We hopen op veel goede dingen voor de buurt, waar jeugd en volwassenen kunnen samenkomen." Op woensdag 1 juli is de eerste officiële handeling, want om 16.00 uur slaat de wethouder de eerste paal.