Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN In deze tijd van onzekerheid moeten we extra voor elkaar zorgen. Sommige mensen hebben hulp nodig. Kijk daarvoor op www.vcgooisemeren.nl bij 'coronavacatures'.

- Wijkontmoetingscentrum Bellefleur in Naarden is op zoek naar mensen die van gezelligheid houden, gastvrij zijn en met allerlei bezoekers een praatje kunnen maken. Als vrijwilliger schenk je een kopje koffie, thee of een drankje in en beheert de kleine kas. Je zorgt voor een fijne sfeer. Kortom, een kleine spin in het web in ons wijkontmoetingscentrum. Je wordt in onderling overleg ingedeeld volgens een rooster.

- Voor de bibliotheek in Muiden zijn wij op zoek naar vrijwilligers die graag met mensen werken en de bibliotheek een warm hart toedragen. Als gastvrouw of -heer help je klanten bij het gebruik van de bibliotheek. Waar nodig assisteer je bij het uitlenen en innemen. Verder help je bij het terugzetten van materialen in de kasten. Je werkt volgens een van tevoren vastgesteld rooster.

- Taalmaatje met gevoel voor humor voor een Syrische man van 48 jaar uit Bussum. Ben je vrolijk, wil jij iemand helpen met het verbeteren van zijn spreekvaardigheid en zoek je flexibel vrijwilligerswerk? Bel!

Informatie: www.vcgooisemeren.nl, info@vcgooisemeren.nl of 06-15875692.


Deelname aan pilot ‘Hollandse luchten'

GOOISE MEREN Het Goois Democratisch Platform (GDP) roept het college op om in gesprek te gaan met de provincie Noord-Holland om in navolging van onder meer de gemeenten Laren, Blaricum en Eemnes deel te nemen aan de tweede fase van het project 'Hollandse luchten'.

"Hiermee wordt met fysieke metingen een bijdrage geleverd in het inzichtelijk maken van de luchtkwaliteit in de gemeente Gooise Meren", aldus fractievoorzitter Jelmer Kruyt. Hij wenst de deelname omdat in het kader van diverse woningbouwprojecten het belangrijk is om te weten hoe het feitelijk met de luchtkwaliteit gesteld is. Juist omdat Gooise Meren langs de A1/A6 en het spoor ligt en op relatief korte afstand van Schiphol. Kruyt wil dat het college binnen drie maanden de mogelijkheden met de gemeenteraad deelt.