Extra concerten BIJ ANDREAS

NAARDEN Ondanks de aanhoudende coronaperikelen wordt er ook BIJ ANDREAS aan de Turfpoortstraat 29 achter de schermen hard gewerkt. Voor zondag 28 juni staan er twee korte optredens van pianist Thomas Beijer en celliste Quirine Viersen gepland, om 15.00 uur en 16.30 uur. Er zijn maximaal 30 kaarten per concert beschikbaar.

Pianist en componist Thomas Beijer wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige musici van zijn generatie. Onlangs trad hij toe tot het selecte gezelschap Meesterpianisten van het Concertgebouw in Amsterdam. Sinds oktober 2019 is Beijer artistiek leider van de Young Pianist Foundation. Celliste Quirine Viersen is een van de meest vooraanstaande muzikale persoonlijkheden ter wereld. Met haar Italiaanse Guarneri-cello slaagt zij erin het publiek te overtuigen van haar meesterkracht en muzikaliteit. In een duorecital spelen ze de Cellosonate nr. 2 van Mendelssohn en het sprookjesachtige Pohádka van Janácek.
Vooralsnog gaan de geplande najaarsconcerten in BIJ ANDREAS gewoon door, met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.


Chileense film

BUSSUM Ema, de explosieve en gewaagde nieuwe film van de Chileense maker Pablo Larraín waarin danseres Ema alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon, gaat donderdag 18 juni in première bij Filmhuis Bussum.

"En we hebben een cadeautje: voor de film vertonen we een kort video-essay over het werk van Pablo Larraín en de politieke en sociologische rol van dans in de film, gemaakt door film- en muziekrecensent Hugo Emmerzael. Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl.