Zicht op betaalbare huurwoningen

BUSSUM De gemeente Gooise Meren en Dudok Wonen hebben - onder druk van minister Dekker - de strijdbijl begraven. Dat betekent dat er een einde is gekomen aan een jarenlange slepende kwestie met woningcorporaties die hun nieuwbouw willen financieren door bestaande huurwoningen te verkopen.

Dudok Wonen lag als enige corporatie met woningen in Gooise Meren dwars; met De Alliantie, Het Gooi en Omstreken, Ymere, Woningstichting Naarden en Woonzorg Nederland kon de gemeente namelijk eerder dit jaar al wel prestatieafspraken afsluiten.

Gooise Meren en het bijgedraaide Dudok Wonen gaan nu toch samen weer om de tafel zitten. Op hoofdlijnen zijn er vier afspraken gemaakt die de komende tijd verder worden uitgewerkt. Het betreft: - afspraken over de sociale woonvoorraad (kwaliteit en kwantiteit) met daarin categorieën huur en koop, die bijdragen aan de woonbehoefte zoals vastgelegd in de woonvisie van Gooise Meren; - grip op sociale koop en middenhuur door afspraken te maken over de voorwaarden van deze sociale woonproducten; - intentie vanuit Dudok Wonen om de middelen die vrijkomen uit de verkoop van woningen in Gooise Meren ook in de gemeente te herinvesteren; - samenwerken aan toevoeging van sociale huurwoningen via inbreiden en verdichten.

3 Betaalbare huizen