Opschoondag Buurtplatform KTV Naarden

NAARDEN Het Buurtplatform KTV (Keverdijk, Thijssepark, Vierhoven) houdt zaterdag 20 juni weer een Opschoondag in hun wijken.

"Afstand houden tijdens de werkzaamheden in de buitenlucht is natuurlijk geen enkel probleem. De gebruikelijke koffie-met-koek na de sessie moeten we dit jaar echter helaas overslaan", zegt voorzitter Said Almakroudi. "Maar we zijn ervan overtuigd dat het nog steeds een gezellige gezamenlijke activiteit blijft. En het is natuurlijk heel nuttig voor de leefbaarheid in de buurt." Verzamelen om 10.00 uur voor de deur van De Schakel (Kolonel Verveerstraat 74), waar zakken, knijpers en handschoenen worden uitgedeeld. De schoonmaakactie duurt zo'n twee uur. Meedoen? Aanmelden kan via secretariaat@buurtplatformnaarden.nl.


Betaalbare huizen

Vervolg van voorpagina

Raadslid Marieke le Noble-Visser (Hart voor BNM): "Goed nieuws voor woningzoekenden in onze gemeente dus, omdat we nu eindelijk kunnen gaan werken aan uitbreiding van het aantal betaalbare huurwoningen in plaats van 'dweilen met de kraan open' waarbij de gemeente aan de voorkant de bouw van nieuwe betaalbare woningen mogelijk maakt, maar er aan de achterkant nog steeds woningen werden onttrokken."
"Inderdaad goed nieuws voor huidige en toekomstige inwoners van Gooise Meren", laat Harro Zanting, woordvoerder Dudok Wonen, weten. "Het is fijn dat de nieuwe afspraken met de gemeente het belang dienen van zowel onze sociale huurders als onze sociale kopers. En we gaan samen met de gemeente en onze huurdersvereniging op zoek naar mogelijkheden om de middelen van Dudok Wonen weer in deze mooie gemeente te investeren."


Landelijke coronamonitor

REGIO Uit de coronamonitor-rapportage van de GGD GHOR van de 25 GGD’s in Nederland bijkt dat er in de periode van 5 tot en met 11 juni in de regio 't Gooi en de Vechtstreek 1.141 coronatesten zijn uitgevoerd. De meeste testen zijn uitgevoerd bij GGD regio Utrecht (5.410) en GGD Amsterdam (4.830). Van alle GGD-testen is gemiddeld 1,60 procent positief; in deze regio is dat 0,44 procent.