Een Verkeers-opstoppingspunt, dat begrijpelijkerwijze voor automobilisten geen lievelingsplek is! De bekende Tolbrug te Muiden, tusschen Amsterdam en Naarden, waar des Zondags 1000 à 1200 auto's passeeren, maar die moeten stoppen, omdat tolgeld verplichtend is. Dat zulks op drukke dagen groot oponthoud veroorzaakt en de passagiers niet erg prettig stemt, is verklaarbaar. Uit De Prins van 25 juni 1927. Foto: Favier.
Een Verkeers-opstoppingspunt, dat begrijpelijkerwijze voor automobilisten geen lievelingsplek is! De bekende Tolbrug te Muiden, tusschen Amsterdam en Naarden, waar des Zondags 1000 à 1200 auto's passeeren, maar die moeten stoppen, omdat tolgeld verplichtend is. Dat zulks op drukke dagen groot oponthoud veroorzaakt en de passagiers niet erg prettig stemt, is verklaarbaar. Uit De Prins van 25 juni 1927. Foto: Favier. Foto: Picasa

Muiden in ‘De Prins’

Deze drie foto’s met bijschriften over Muiden verschenen bijna 100 jaar geleden in het tijdschrift De Prins.

De Prins der Geïllustreerde Bladen (afgekort als De Prins) was een tijdschrift dat werd uitgegeven tussen 1901 en 1948. In het tijdschrift stonden veel foto's, recensies en vervolgverhalen. Ook stonden er personalia en overlijdensberichten van belangrijke personen in. Het blad werd uitgegeven door Uitgeverij N.J. Boon te Amsterdam.

Klaas Oosterom

[prins muiden3]
Gevaarlijke grondverschuiving aan den Muiderstraatweg bij de Vinkebrug (tusschen Amsterdam en Muiden). Als gevolg van de ophoogingen, die ter plaatse noodig waren, hebben de zandmassa's, die er werden uitgestort, een zoodanigen druk uitgeoefend, dat groote hoeveelheden modder en veen naar boven werden gewerkt, hetgeen op onze foto duidelijk is te zien. 
Uit De Prins van 27 februari 1926. Foto Ver. Foto-bureaux.)
[prins muiden2]
De gevaarlijke Muiderstraatweg. Fotografische opname bij de Vinkebrug. Als wij beweren, dat de ongelukken op genoemden straatweg tengevolge van het enorme verkeer van auto's, fietsen, motorrijwielen en andere voertuigen, ontelbaar zijn, dan overdrijven wij waarschijnlijk. Niettemin is de toestand zóó bedenkelijk, dat surveillance en verkeersregeling van overheidswege onmiddellijk dringend noodig zijn; afdoende kan de veiligheid slechts worden verzekerd door verbetering van den weg. Blijkens berichten zal die spoedig plaats hebben. 
Uit De Prins van 14 augustus 1926. Foto: Favier.