Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tergooi is coronavrij

BUSSUM In Tergooi liggen sinds vrijdag geen coronapatiënten meer. Dat zegt ziekenhuiswoordvoerder Wencke Fassbender. Tot dusver zijn er zestien coronapatiënten overleden in Tergooi.

Het goede nieuws betekent allerminst dat de relatieve rust binnen het ziekenhuis is teruggekeerd. De triagetent bij de ingang, waar vragen worden gesteld om te bepalen of bezoekers coronagerelateerde klachten hebben, blijft er zeker nog de komende weken staan. Verder is het verzoek om pas vijf minuten voor de afspraak het ziekenhuis in te gaan. Anders wordt het binnen te druk. In Blaricum staat sinds maandag een extra triagetent bij de hoofdingang om de doorstroom van patiënten te bevorderen.
Ondertussen wil Tergooi weer zo veel mogelijk patiënten helpen. Daarbij geldt dan wel de richtlijn van anderhalve meter afstand. De wachtkamers zijn zo ingericht dat iedereen zich daaraan kan houden. Op sommige plekken is er eenrichtingsverkeer ingevoerd zodat er niet te veel patiënten tegelijk op een plek samenkomen.


PvdA-vragen over 'eikenrups'

GOOISE MEREN De PvdA stelt vanavond opnieuw vragen over de bestrijding van de eikenprocessierups. Op verschillende plekken, zoals bij de Comeniusschool en de St Vitusmavo, hangen al dagen/weken rood-witte linten. Toch is er - binnen 48 uur na signalering - niet opgetreden om de processierups hier te bestrijden. Hoe strookt dit met het voorgenomen beleid en waarom lukt dit niet, vraagt de PvdA zich af.