Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN In deze tijd van onzekerheid moeten we extra voor elkaar zorgen. Sommige mensen hebben hulp nodig. Kijk daarvoor op www.vcgooisemeren.nl bij 'coronavacatures'.

- Houd je van taal en zoek je flexibel vrijwilligerswerk voor ongeveer 2 à 3 uurtjes per week? Bij het ROC worden er lessen gegeven voor anderstaligen uit de hele wereld; het ROC is op zoek naar mensen die het leuk vinden om anderstaligen te helpen met de taal. Vanwege corona wordt er momenteel geen klassikale les gegeven, maar is het contact nu via telefoon of Zoom vanuit je eigen huis. Je wordt ondersteund door een docent van het ROC. Het is belangrijk dat de taalvaardigheid wordt geoefend, want anders valt de opgedane kennis weg. Je hoeft geen onderwijservaring te hebben, wel is het belangrijk dat je goed Nederlands kunt spreken en interesse hebt in andere culturen en het leuk vindt om kennis over te dragen.

- Ook het Comenius Museum in Naarden is weer open om de bezoekers te ontvangen. Zij zijn op zoek naar een baliemedewerker. Vindt u het leuk om met mensen om te gaan, spreekt u Engels en bent u twee keer per maand, in overleg, beschikbaar? Reageer dan op deze leuke vacature.

- Koken met kinderen in Muiden voor buurtbewoners. Het Kinderwerk in Muiden wil graag in contact komen met één of twee enthousiaste vrijwilligers die, zodra het weer mogelijk is in verband met de RIVM-regels, gaan koken met kinderen voor buurtbewoners. De activiteit is op donderdag van 15.45 tot 18.45 uur. Je eet als vrijwilliger mee met de kinderen en buurtbewoners en ruimt met elkaar op. Als je niet elke week kunt, is dat geen probleem. Belangrijk is dat je goed met kinderen kunt omgaan en van koken houdt.

Informatie: www.vcgooisemeren.nl, info@vcgooisemeren.nl of 06-15875692.


'Simon de Schaker'
deel 3 bij Los

BUSSUM Kinderboek Simon de Schaker - Stiekem naar Charkassië van schrijfster Joyce van der Meijden uit Naarden is gistermiddag gelanceerd.

Het eerste exemplaar was voor haar zoon, waarop de serie geïnspireerd is. Van de presentatie is een filmpje gemaakt. Tevens was de boekhandel in schaaksferen.