In februari jl. was er al een open dag.
In februari jl. was er al een open dag. Foto: © Bob Awick

Webinar over mobiliteit op Crailo

BUSSUM GEM Crailo B.V. presenteert donderdag 11 juni om 20.00 uur via een live webinar het mobiliteitsconcept voor het nieuw te realiseren Buurtschap Crailo. Iedereen wordt uitgenodigd 'aan te schuiven'. Aanmelden is niet nodig. Belangstellenden kunnen 11 juni om 20.00 uur op www.crailo.nl op de button klikken en meedoen.

Het buurtschap wordt ontwikkeld als een duurzame wijk met 590 woningen en circa vijf hectare bedrijventerrein. Het thema Mobiliteit is een van de vier duurzame bouwstenen uit het stedenbouwkundig en landschapsplan. In de aanloop naar het bestemmingsplan moet het mobiliteitsconcept verder worden uitgewerkt en dat doet GEM Crailo samen met belangstellenden en belanghebbenden. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus worden omwonenden en belangstellenden nu niet via een open dag geïnformeerd en geraadpleegd, maar zoekt de GEM online contact over het thema Mobiliteit.
In het mobiliteitsconcept staat wat de parkeernorm voor wonen en bedrijven wordt, hoe de toekomstige bewoners een goede openbaarvervoersvoorziening wordt geboden en wordt uitgelegd hoe goed het buurtschap per fiets bereikbaar zal zijn. Toegankelijke deelmobiliteit in de vorm van (elektrische) deelauto’s, deel(bak)fietsen en e-scooters is een belangrijk onderdeel van dit mobiliteitsconcept. Momenteel wordt gewerkt aan een bestemmingsplan voor Buurtschap Crailo. Het bestemmingsplan, met als onderdeel het mobiliteitsconcept, wordt vervolgens ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraden van Gooise Meren, Hilversum en Laren, die gezamenlijk eigenaar zijn van het plangebied.


Wereld BBQ Gooise Meren weer in 2021

GOOISE MEREN De Wereld BBQ Gooise Meren, die gepland stond voor 14 juni, wordt vanwege het coronavirus verplaatst naar 30 mei 2021.

De happening in De Groene Long is een gevarieerd kleurrijk palet aan activiteiten voor jong, oud en alles ertussenin, omlijst met een zinnenprikkelende muziek-, eet- en drinkbelevenis, zoals alleen inwoners van Gooise Meren dat voor en met elkaar organiseren. In 2021 meedoen? Bel met Jochum Jarigsma (06-26088604).