D66-raadslid Van Harmelen gaat stoppen

GOOISE MEREN Laura van Harmelen van D66 stapt met ingang van september uit de gemeenteraad. Zij heeft in haar werk een nieuwe functie geaccepteerd en kan het raadslidmaatschap niet naar tevredenheid combineren met deze nieuwe functie en het gezinsleven.

Ze geeft haar zetel pas op nadat zij als woordvoerder Financiƫn de behandeling van de jaarstukken en de perspectiefnota samen met de fractie heeft afgerond.
Van Harmelen kijkt nu al terug op een intensieve, ontzettend leerzame en waardevolle periode. Ook waardeert ze de samenwerking in de fractie en de vele mensen die ze heeft leren kennen. "Omdat ik in Naarden geboren en getogen ben, had ik van tevoren het idee al veel van de gemeente en zijn inwoners te weten. De gemeente blijkt nog veel kleurrijker dan gedacht en er gebeurt zoveel meer dan ik al kijk op had. Dat is iets om trots op te zijn." De fractie betreurt het vertrek van Van Harmelen, maar respecteert haar keuze.


Klanten geven bibliotheken
een 8 als cijfer

GOOISE MEREN De bezoekers van de bibliotheek geven de leeszaal een 8 als cijfer. Dat blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek onder duizend bezoekers van de bibliotheken Gooi en meer en Huizen-Laren-Blaricum.

Via een digitale zuil, die in alle vestigingen stond, gaven duizend klanten kort en snel hun mening over de dienstverlening van de bibliotheek. Ruim 30 procent van de deelnemers gaf zijn eigen bibliotheek zelfs een 9 of 10.
Reacties van leden: 'breed, met veel meer dan alleen boeken' en 'ik vind het gewoon een fijne bieb, kom er al jaren, service is goed'. Ruim 86 procent is tevreden over het aanbod; hun grootste voorkeur ging uit naar spannende boeken, literaire romans en informatieve titels.