Afwijken van eigen regels

Vervolg van voorpagina

Projectontwikkelaar Eliza Vastgoed heeft nu geregeld dat de bewoners een parkeerplek kunnen krijgen aan de Iepenlaan, op liefst 170 meter afstand.

Opzetje

Met de aanleg van een voetpad wordt die looproute ingekort tot 140 meter. Nog altijd te veel, maar dat vindt de gemeente geen probleem. Het is de vraag of de RvS daar ook zo over denkt. De afwijking van de eigen regels van de gemeente is wel erg groot. Ook al gaat het om niet meer dan een tekort van twee parkeerplaatsen. Volgens de advocaat van de omwonende is de huurovereenkomst voor twee parkeerplekken aan de Iepenlaan niets waard. "Die overeenkomst kan over een maand worden opgezegd en dat zal waarschijnlijk ook gebeuren. Dit lijkt op een opzetje tussen twee bevriende projectontwikkelaars."

Broodnodig

De twee parkeerplaatsen aan de Iepenlaan horen bij een nieuw bouwproject op de plek van een voormalige drukkerij. Voor dat bouwproject zou volgens de advocaat ook al vastliggen dat alle parkeerplekken naar de bewoners van dat project gaan. En daarmee zouden dus de twee parkeerplekken vervallen die zo broodnodig zijn voor de bewoners van de studio's aan de Meentweg.

Mocht de RvS de vergunning onderuithalen dan ligt niet voor de hand dat het gebouw aan de Meentweg moet worden gesloopt. "Dan zal er met elkaar gesproken moeten worden", zegt de advocaat van de bezwaarmaker. "Mogelijk een aanpassing van het gebouw."

De RvS doet over zes weken uitspraak.