Een proefballonnetje: horeca en terrassen op Julianaplein?

Lezersbrief

BUSSUM Gelukkig blijft de Hema in Bussum, helaas niet meer op de, voor velen, vertrouwde locatie. Dit vertrek biedt natuurlijk ook kansen, als er maar geen supermarkt komt.

Vaak hoor ik van inwoners van Bussum dat het dorp wel wat gezelliger gemaakt kan worden. In een vorige editie werd dit ook door Ilse Boeschoten aangegeven "bekijken wat wij gaan doen met het centrum, gezellige plek creƫren ipv al die lege winkels".
Het Julianaplein ligt bijna de gehele dag in de zon en het is daardoor een goede kandidaat voor meerdere horecaterrassen. Het Hema-pand kan prima worden opgedeeld, zodat meerdere horecaondernemers, verschillende types zoals restaurants, coffeeshops, etc. daar hun zaak naartoe kunnen verplaatsen. Het lijkt mij een goed idee dat de gemeente dit alternatief in het totale Centrum- & Stationsgebiedvisie c.q. -plan meeneemt, ook in de onderhandelingen met het Hema hoofdkantoor.
En wat dan te doen met die horecapanden die leegkomen, en de lege winkels aan de rand van het centrum? Tegenwoordig kunnen hier met simpele ingrepen (tijdelijke) woonruimtes van gemaakt worden, voor jongeren. Daarnaast kunnen deze nieuwe woningen ook worden aangeboden als alternatief voor de huidige bewoners boven de Hema die het niet zien zitten om boven een plein waar meer leven is te moeten wonen.

Ivar Kort, Bussum