Afbeelding
Foto: Shoots by Laura

Sonja Winkelaar

Sonja Winkelaar woont sinds negen jaar in Naarden en is een echte verbinder.

Waar ben je druk mee?
"Ik ben altijd bezig met ontwikkeling. Van mensen, organisaties én mezelf natuurlijk. En onlangs ben ik gestart met Het Inspiratie Theater, waar we mensen met mooie verhalen en talenten online een podium bieden."

Wat weet men niet van jou?
"Dat ik het heel eng vind om zelf in de spotlights te staan, zoals dit bijvoorbeeld. Ik speel liever de tweede viool of in een orkest."

Lievelingsmuziek?
"Radio 10 - 60&70 heb ik vaak opstaan. Op die muziek ben ik gemaakt en mee opgegroeid."

Een ideale vrije dag?
"Uitgebreid koffiedrinken met mijn man in bed. Kranten en inspirerende artikelen lezen. Fietsen, wandelen of met familie of vrienden bijkletsen, bij voorkeur buiten in de tuin."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Investeren in de ontwikkeling van mensen zodat zij hun eigen leven kunnen leven. In plaats van vanuit ‘oude verhalen’ of volgens de verwachtingen van anderen leven. Deze staat nog steeds met stip op één van dingen waar mensen op hun sterfbed spijt van hebben. Het voorkomt volgens mij ook veel conflict, stress, ziekte en werkloosheid in de maatschappij."

Wie verdient een pluim?
"Onze buren Jilles en Metje. Drie jaar geleden is hun huis afgebrand doordat de bliksem insloeg. De herbouw is nog steeds niet in zicht. Ze wachten op goedkeuring van Provinciale Staten. Ze wonen in een stacaravan en blijven positief in het leven staan."

Hoe houd jij het uit in coronatijd?
"Om eerlijk te zijn ervaar ik het als extra bonustijd voor mezelf, ook met al mijn mannen weer thuis. Het mooie weer maakt dat ik veel buiten kan zijn rondom huis."