Ellen Hazenberg, Brigitta Boonacker en Trevor Klawer voor zijn winkel Trev’s Soep.
Ellen Hazenberg, Brigitta Boonacker en Trevor Klawer voor zijn winkel Trev’s Soep. Foto: © Bob Awick

Met ‘Best of Bussum’ win je het allerbeste uit Bussum. Gewoon met je kassabon!

BUSSUM Elke kassabon in Bussum is van woensdag 27 mei tot en met donderdag 23 juli een lot. Het enige dat je hoeft te doen, is een foto van je kassabon sturen via WhatsApp.

Brigitta Boonacker, voorzitter van Ondernemersvereniging Gooise Meren (OVGM), vertelt over de achtergrond van deze campagne. “De OVGM heeft een denktank opgericht bestaande uit ondernemers Angèle Duijnstee, Trevor Klawer, Rob Bos, evenementencoördinator Ellen Hazenberg en Rob Nieuwenhuis, die lid is van de OVGM. Vervolgens is bij een aantal reclamebureaus de vraag neergelegd een promotiecampagne te ontwikkelen die ervoor zorgt dat mensen uit Bussum en ‘t Gooi worden aangespoord om meer bij lokale ondernemers te kopen.”
"Het winnende reclamebureau HUNT overtuigde ons met het idee Best of Bussum", vertelt Trevor Klawer van Trev’s Soep. "Hierin staat een grote loterij centraal, waarbij elke kassabon een lot is. Het mooie van deze actie is dat alle ondernemers zonder al te grote investering kunnen meedoen en dat iedereen die in Bussum winkelt elke week leuke, lekkere en mooie prijzen kan winnen. Je kunt elke dag kassabonnen sturen als je boodschappen hebt gedaan bij verschillende winkels, zoals de slager, viswinkel, schoenenwinkel, bakker, kledingzaak, kapper, horeca of boekwinkel. Hoe meer bonnen je instuurt, hoe meer kans je maakt op een prijs. Zo kun je bij ons elke week een XL-soep winnen!”
Ellen Hazenberg legt uit: “Elke kassabon met een minimale besteding van 10 euro is een lot. Meedoen is eenvoudig. Een foto van de kassabon via WhatsApp sturen naar 06-255 94 822. Iedere week kunnen honderd winnaars hun prijs ophalen bij een van de 87 deelnemende winkels. Waardebonnen, sieraden, wijn of kookaccessoires: er is van alles te winnen. Een volledig overzicht van deelnemers en prijzen vind je op www.bestofbussum.nl. De actie is zeer secuur opgezet. De privacy van alle deelnemers wordt gewaarborgd en de loterij verloopt via een onafhankelijke partij die officieel gemachtigd is om loterijen te organiseren. Op Instagram-kanaal @bestofbussum en Facebookpagina Best of Bussum worden gedurende de actie elke week twee ondernemers voorgesteld om kennis te maken met de verhalen achter de winkels. "
Trevor: “De inwoners leren de winkels in Bussum beter kennen omdat ze hun prijzen zelf ophalen in winkels waar ze wellicht nog nooit geweest zijn.” De financiering van deze actie komt uit het budget dat normaal gesproken voor activiteiten wordt gebruikt die nu, vanwege het coronavirus, niet kunnen plaatsvinden. “Ik zie deze actie als het begin van meer lokale en creatieve activiteiten. Wij, als ondernemers, krijgen hier echt positieve energie van en hopen dat er veel inwoners meedoen met de loterij. Kom dus lekker lokaal winkelen, want dan wint iedereen!"