'Gedraai van wethouder Schimmel'

Lezersbrief

GOOISE MEREN Met verbazing heb ik afgelopen woensdag tijdens de Meningsvormende Raad (MR) geluisterd naar het gedraai van wethouder Schimmel in zijn antwoorden op vragen van de fracties over het bouwplan BOR-gronden. Vooral in de beantwoording van vragen met betrekking tot de geplande verkeersontsluiting via de Huizerstraatweg maakte hij er een potje van.

In het zogenaamde Stedenbouwkundig Plan van Eisen (SPvE) staat vermeld dat de Huizerstraatweg niet voldoet aan de vereisten voor een ontsluitingsweg omdat de weg (slechts 5 meter breed) te smal is. Deze nu al drukke weg is inderdaad zo smal dat tegemoetkomende personenauto’s elkaar net kunnen passeren, terwijl tegemoetkomende vrachtauto’s dat niet kunnen. Hierdoor ontstaan er files met levensgevaarlijke situaties, en soms zelfs ongelukken. Deze weg is dus volstrekt ongeschikt voor nog aanzienlijk meer (vracht)verkeer.
De wethouder stelt dat er op deze karakteristieke historische klinkerweg met aan weerszijden oude mooie bomen (zoals ook beschreven in het SPvE) geen bomen worden gekapt, of misschien een enkele boom als de verkeersveiligheid in het geding komt. Op vragen aan hem of de verkeersveiligheid niet nu al in het geding is en dat hij dus in feite helemaal niet kan garanderen dat er geen bomen worden gekapt of 'misschien slechts een enkele' (wat dat ook moge betekenen), blijft hij uiterst vaag en slechts in herhaling vallen zonder concreet te antwoorden, hoezeer vooral de GDP-fractie het ook probeerde. Helaas vond onze burgemeester het allemaal prima.

George Aardenburg
(bewoner Huizerstraatweg)


GooiAgenda

GOOISE MEREN Vanwege het coronavirus zijn de afgelopen twee maanden veel activiteiten afgelast of uitgesteld. Daardoor verscheen in deze krant de GooiAgenda niet.

Vanaf 1 juni wordt de draad weer voorzichtig opgepakt. Meld daarom uw niet-commerciële activiteiten weer aan via gooiagenda.nl.
Denk hierbij ook aan heractivering van activiteiten die al eerder in de agende gezet zijn. Pas indien nodig de tekst aan. Bij voldoende berichten wordt de GooiAgenda weer in de krant opgenomen.