Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN In deze tijd van onzekerheid moeten we extra voor elkaar zorgen. Sommige mensen hebben hulp nodig. Kijk daarvoor op www.vcgooisemeren.nl bij 'coronavacatures'.

- Wie verrast de bewoners van zorgcentrum Nusantara met een tijdschrift of een creatief geknutseld bloemetje. Nusantara wil de zelfgemaakte stevige bloemen in vazen op de gangen en afdelingen zetten. Je kunt de tijdschriften en/of knutsels afgeven bij de receptie van zorgcentrum Nusantara (Ceintuurbaan 281 in Bussum t.a.v. de bewoners). De medewerkers zorgen dat ze goed terechtkomen.
- Sherpa heeft verschillende locaties voor mensen met een verstandelijke beperking in Gooise Meren en Hilversum e.o. Sherpa heeft inmiddels al heel veel spullen gedoneerd gekregen en is daar heel blij mee. Zij zijn nog op zoek naar buitenspelletjes, inklapbare tafeltennistafel of voetbaltafel, dvd Flikken Maastricht, stoepkrijt, ballenbak met ballen, breinaalden, brievenbus, basket, leenpartytenten met zijwanden om verwanten van cliënten buiten in de tuin te ontvangen en een aantal hortensia's voor een locatie. Wil je iets aanbieden, stuur dan een mail naar info@vcgooisemeren.nl.
- Vanaf 1 juni gaat het Vestingmuseum weer open. Zij zoeken vrijwilligers voor de kassa en het museumcafé én publieksbegeleiders. Vanwege de coronacrisis kunnen nog niet alle bestaande vrijwilligers starten, dus het is ook prima als je deze vacature tijdelijk wilt gaan doen omdat jezelf bijvoorbeeld (tijdelijk) geen werk hebt. Als kassa- en museumcafévrijwilliger ben je het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers. Daar worden warme dranken, frisdrank, taart en ijs verkocht. Als publieksmedewerker vind je het leuk om de bezoekers welkom te heten en te begeleiden tijdens hun bezoek aan het museum. Bij aanvang van het tijdslot worden bezoekers door jou ontvangen bij de entree en wijs je ze op de maatregelen in verband met de RIVM-regels en beantwoord je vragen over de collecties.

Informatie: www.vcgooisemeren.nl, info@vcgooisemeren.nl of 06-15875692.


Autobrand

BUSSUM Brandweerlieden van het korps Bussum moesten in de nacht van zaterdag op zondag hun bed uit om een autobrand op de Weidehof te blussen. Door snel optreden kon overslaan naar een andere auto en een boom worden voorkomen.