V.l.n.r.: Riet van der Gaag (directeur KMS), Mida, Mees, Mathilde, Meike en wethouder Alexander Luijten.
V.l.n.r.: Riet van der Gaag (directeur KMS), Mida, Mees, Mathilde, Meike en wethouder Alexander Luijten. Foto: © Bob Awick

Bibliotheek brengt goedgevulde boekentas naar basisscholen

GOOISE MEREN De basisscholen zijn weer begonnen en hoewel Bibliotheek Gooi en meer achter de schermen hard heeft gewerkt om - sinds maandag - weer gedeeltelijk open te gaan, heeft de bibliotheek ook tijd vrijgemaakt om boeken naar de scholen te brengen.

Donderdag kregen de kinderen van de Koninklijke Montessori (KMS) in Bussum de eerste collectie aangereikt door wethouder Alexander Luijten. "We zijn heel blij met de boeken. In de afgelopen periode hebben we voor school ook thuis boeken gelezen. De opdracht was om een samenvatting van maximaal zeshonderd woorden te schrijven. En dat was moeilijker dan gedacht", aldus de leerlingen uit groep 7/8.
Alle scholen in het primair onderwijs in het werkgebied van Gooi en meer, zo'n 45 in totaal, ontvangen een collectie van vijftig boeken. Een verrassende mix van leuke, nieuwe leesboeken, strips en informatieve boeken, prentenboeken voor de kleuters en eerste leesboekjes voor de leerlingen van groep 3. De collectie wordt de scholen ter ondersteuning aangeboden bij hun heropening. Het zorgt voor ontspanning, inspiratie, empathie en troost. Al hoeven die effecten uiteraard niet de drijfveer te zijn: lezen kan ook leuk zijn.
De bibliotheek is nu open op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. De vestiging in Muiderberg blijft nog even gesloten. Voor 67-plussers is er de 67+ Bezorgservice, anderen kunnen een verrassingtas afhalen bij de Afhaalservice en natuurlijk is de bibliotheek online 24/7 geopend.