Door corona geen Bussum Cultureel

BUSSUM Bussum Cultureel, de jaarlijkse opening van het culturele seizoen dat gepland stond voor 4, 5 en 6 september, gaat vanwege de onzekere situatie rond het coronavirus niet door. "Het is niet verantwoord", meldt voorzitter Marc Maassen.

Hoewel het verbod op vergunningsverplichte evenementen vooralsnog geldt tot 1 september, had het bestuur geen andere keus. Maassen noemt het 'een moeilijke beslissing', maar wel de enige beslissing die ze als bestuur konden nemen. Er vindt ook geen aangepast programma plaats. "We begrijpen dat het een enorme teleurstelling is voor de vele culturele instellingen, sportclubs, muziek- en toneelverenigingen, maar ook voor de sponsors en alle vrijwilligers."

Alternatief

De voorbereidingen voor Bussum Cultureel startten rond maart en in april werd al duidelijk dat het evenement in de nieuwe anderhalvemetersamenleving niet op de gebruikelijke wijze gevierd kon worden. Maassen: “Binnen het bestuur is er uiteraard wel volop gebrainstormd voor een coronaproof alternatief, maar we hebben geen passende oplossing kunnen vinden."

Volgend jaar staat Bussum Cultureel gepland op 17, 18 en 19 september. "En met nog meer energie gaan we daar samen met alle deelnemers, sponsors en vrijwilligers een waanzinnig cultureel feest van maken", besluit de voorzitter.