Herstel van speelveldjes duurt langer

GOOISE MEREN Het herstel van een aantal speelveldjes in Naarden (de meeste liggen in of bij de wijk Keverdijk) en een speelveldje aan de Van Galenlaan in Bussum gaat helaas langer duren dan gedacht.

Een aantal weken geleden waren de veldjes onbespeelbaar geworden door een verkeerde aanpak van de aannemer. De opdracht was om de veldjes in te zaaien en de bestaande grasmat intact te laten. In plaats daarvan werden de veldjes in hun geheel gefreesd.
Het had allemaal nog een beetje kunnen meevallen wanneer het ingezaaide gras snel zou groeien. Dan zouden de veldjes in de loop van juni weer bespeelbaar zijn. Dit keer zijn de weersomstandigheden spelbreker. Want door de aanhoudende droogte en de vaak stevige noordoosten wind is er in de afgelopen weken geen sprake geweest van goede grasgroei. De gemeente wacht nu een goed moment af om extra snelkiemend graszaad bij te zaaien.


Politieke doodzonde

Vervolg van voorpagina

Kruyt vermoedt dat de oppositie opzettelijk op een informatie-achterstand is gezet. "Dat zou een politieke doodzonde zijn en wij zullen daar dan ook niet lichtzinnig mee omgaan", aldus Kruyt, die net als in november vorig jaar het gevoel heeft dat de oppositie minder actief geïnformeerd wordt dan de coalitie. Tijdens de raadsvergadering van vanavond zal Kruyt namens de gehele oppositie de wethouder hierover aan de tand voelen. Vragen over deze kwestie zijn inmiddels ingediend.

Reactie wethouder

Wethouder Geert-Jan Hendriks laat in een reactie weten dat van achterhouden van informatie geen sprake is. "Fascinerend dat de heer Kruyt goed nieuws zo weet te draaien dat het slecht nieuws wordt. Nadat ik de brief van de minister onder ogen heb gekregen, heb ik als eerste de bewoners van het Naarderwoonbos geïnformeerd, omdat die over dit onderwerp een overleg gepland hadden. Toen is het nieuws gaan rondzingen en bij sommige fracties beland. Wij houden niets achter en informeren formeel de raad via raadsmededelingen. Die staat vandaag (dinsdag) op de agenda van het college. Eerder kan niet. In de loop van zondag zijn, vooruitlopend op die mededeling, de brief en het persbericht naar de fracties gestuurd."