Hema weg van Julianaplein

Lezersbrief

BUSSUM Een slechte 1 april grap lijkt het. Tot mijn grote verbazing las ik afgelopen week op de voorpagina van deze krant dat de Hema weg wil van het Julianaplein in hartje Bussum. Wie op het hoofdkantoor bedenkt zoiets belachelijks?

Veel mensen winkelen graag bij de Hema. Het is een prettig en ruim warenhuis. Een absolute trekker voor het Bussumse centrum. Niemand wil deze verhuizing. Wij zijn trots op ons warenhuis. Al vanaf de jaren 50 staat het op deze plek. Dat moet je niet willen veranderen. Het is er altijd gezellig druk, je kunt er lekker ontbijten en lunchen en er is een grote parkeergarage om de hoek. En qua artikelen voor elk wat wils. Waarom zou je hier weg willen? Zakelijk gezien geen slimme zet. Op het hoofdkantoor wordt geheimzinnig gedaan. Ik denk dat de Hema wil verhuizen naar de lege panden van Scheer & Foppen, Harense Smid óf C&A. Lang niet zo’n mooie plek als op het Julianaplein.
Jumbo zou interesse hebben in het Hemapand, maar we zitten helemaal niet te wachten op nóg een supermarkt in het centrum. En AH zal daar ook niet blij mee zijn. AH, buurman van de Hema, wil verhuizen naar Scapino. De politiek ziet hier liever woningen. De grootgrutter wil al jaren naar die plek, maar is nog nooit met een goed plan en mooi ontwerp gekomen. AH en Hema zijn belangrijke trekkers en moeten blijven zitten waar ze zitten.

Antoon F. Bruggeling, Naarden