Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN In deze tijd van onzekerheid moeten we extra voor elkaar zorgen. Sommige mensen hebben hulp nodig. Kijk daarvoor op www.vcgooisemeren.nl bij 'coronavacatures'.

- Het Weegschaalmuseum in Naarden gaat op 1 juni weer open. Het museum is gehuisvest in een prachtig middeleeuws pand. Daarachter is een mooie kloostertuin, die wat onderhoud kan gebruiken. Daarvoor zoeken wij een vrijwilliger die houdt van tuinieren en het een uitdaging vindt om de tuin weer op orde te maken. Je kunt zelf je eigen tijd indelen; het is ook mogelijk om de tuin met twee personen te onderhouden.

Daarnaast is het museum op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om voorwerpen schoon te maken of te onderhouden, zodat alles er weer spic en span uitziet. Ook is het de bedoeling dat de educatielessen weer worden opgestart voor basisschoolleerlingen en daar kan het museum iemand voor gebruiken die het leuk vindt om met deze doelgroep om te gaan en de kinderen op een leuke manier informatie te geven over meten en weten. Dit alles met inachtneming van de RIVM-regels.

- Vrijwilliger Rode Kruis backoffice EHBO-opleidingen. Ben je minimaal zes uur per week voor langere tijd beschikbaar en ben je een aanpakker? Heb je lol in organiseren, plannen en regelen? Reageer dan op deze leuke vacature: je maakt deel uit van een klein leuk team van vrijwilligers met ondersteuning van de projectleider. De werkzaamheden worden verricht vanuit het kantoor in Bussum en kunnen deels thuis gedaan worden.

Informatie: www.vcgooisemeren.nl of stuur een mail naar: info@vcgooisemeren.nl of bel naar 06-15875692.


Toch geen expo over bevrijding van Muiden

MUIDEN De Historische Kring Stad Muiden riep vorige week oud-Muiers op om zich te melden vanwege de tentoonstelling 75 jaar bevrijding Muiden, maar nu is besloten om die te annuleren.

"Helaas is - na nu blijkt - het vooruitzicht te onzeker om deze tentoonstelling later dit jaar alsnog te laten plaatsvinden. Wij betreuren dit ten zeerste en spreken de wens uit om deze in 2021 alsnog te mogen presenteren", laat HKSM-woordvoerder Wim Gerritsen weten.