Afbeelding

Bermberichten

Toiletpapier hamsteren hoeft niet meer. Ik kijk gewoon in de berm en raap er prima papier.

Natuurlijk niet de losse velletjes, want dat is uiteraard ronduit smerig. Zeker nu er kwistig mee wordt gestrooid na een niesbui op de fiets of al wandelend. Het zal eenieder wel zijn opgevallen hoeveel er van die tissues links en rechts langs de vrijetijdspaden liggen. Erg nonchalant, want er zullen toch wel heel wat virussen in zijn blijven hangen, dunkt mij.

Maar al dat papier komt uit een pakje en laten de recreanten daar nou juist erg ondoordacht mee omspringen, want volle en bijna volle verpakkingen van tissues liggen er letterlijk voor het oprapen. En dat doe ik dan wél. Inmiddels heb er een stuk of dertig en die gebruik ik dan ook dagelijks. Wat mij ook al fietsend opviel is dat er overal onderweg lege pakjes filtersigaretten liggen. Echt heel erg veel. En als je goed oplet, zie je ook honderden filtersigaretten die doormidden gebroken zijn en kennelijk leeggeschud werden. Gebruikt als basis voor een vette joint. Er wordt dus flink op los geblowd tijdens de recreatie.

Verbazingwekkender vind ik het dat ik tijdens een fikse fietstocht van Nieuwersluis tot naar de Maxis langs het Amsterdam-Rijnkanaal op het fietspad een doodgereden lammetje vond.
Een beetje gruwelijk, nietwaar.