De jeugd mocht zondag weer het veld op.
De jeugd mocht zondag weer het veld op. Foto: Bob Awick

Rugbyclub ’t Gooi moet improviseren

NAARDEN Nu de deuren van het Gemeentelijk Sportpark Naarden weer open zijn, mag de jeugd van HC Naarden, voetbalvereniging NVC en de rugbyclub ’t Gooi conform de landelijke regels onder stringente voorwaarden weer trainen. De rugbyclub werd echter geconfronteerd met een volgend probleem.

"De gemeente Gooise Meren had gezien de situatie besloten om het onderhoud van onze velden, die er slecht bij liggen, te vervroegen", vertelt voorzitter Erik Bosman. "Normaal wordt dat aan het einde van het seizoen gedaan. Dat betekent dat we niet op onze velden mogen."

Tegenvaller

Dat was een fikse tegenvaller, erkent de voorzitter. "We hebben daarop contact gezocht met NVC en de Hockeyclub Naarden. Onze goede buren hebben de helpende hand geboden. We mogen twee velden van de voetbalclub gebruiken en één hockeyveld. Daar hun jeugd ook op vaste dagen en tijden traint, is het logisch dat wij ons daarop moeten aanpassen. Dat betekent dat wij voor onze jeugd de trainingsdagen en -tijden moeten wijzigen. Dat was even puzzelen en organiseren. Maar geen probleem: we zijn allang blij dat er in goed overleg met onze buren een oplossing is gevonden."

Apart

En dus kon zondag de jeugd na een lange 'coronastop' eindelijk weer het veld op. Dat doen zij in twee aparte sessies om te voorkomen dat er te veel personen tegelijkertijd aanwezig zijn. Rugbyclub ’t Gooi gaat nog overleggen met de gemeente Gooise Meren en andere clubs of er meer mogelijkheden zijn. "Want de senioren mogen ook weer naar buiten”, besluit de voorzitter, die met zijn bestuur veel werk heeft verzet.