Directeur-bestuurder Maarten van Gessel.
Directeur-bestuurder Maarten van Gessel. Foto: Het Gooi en Omstreken

Het Gooi en Omstreken voert 1 juli huurverhoging gewoon door

GOOISE MEREN Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken voert op 1 juli 2020 de jaarlijkse huurverhoging gewoon door. De gemiddelde huurverhoging over het gehele bezit is 2,6 procent, variërend van 0 tot 5,1 procent. De woningcorporatie levert maatwerk voor huurders die in de financiële problemen komen.

Directeur-bestuurder Maarten van Gessel: "Als woningcorporatie zorgen wij ervoor dat woningen betaalbaar blijven, tegen een huur die bij de woning past. Toch hebben soortgelijke woningen in een straat of in een complex niet altijd dezelfde huurprijs. Die verschillen roepen vragen op. Wij kiezen er daarom voor om deze verschillen te verkleinen met de jaarlijkse huurverhoging. Met onze huurdersorganisatie HGO is afgesproken dat woningen die nu een relatief lage huurprijs hebben een hogere huurverhoging krijgen dan woningen die al een goede huurprijs hebben. Op deze manier worden huurprijzen meer in overeenstemming gebracht met de kwaliteit van de woning."
Volgens Van Gessel wordt iedere verdiende euro geïnvesteerd in betaalbare en goede sociale huurwoningen voor mensen met een bescheiden inkomen. "Als we de huurprijs niet zouden verhogen, dan heeft dat gevolgen voor de renovaties, onderhoud en het isoleren en verduurzamen van woningen." Vanaf dit jaar kunnen huurders met een laag inkomen en relatief hoge huur een huurverlaging of -bevriezing aanvragen. Het huishouden, inkomen en de nettohuurprijs van de woning waarin zij wonen, zijn hierbij leidend.