Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN In deze tijd van onzekerheid moeten we extra voor elkaar zorgen. Sommige mensen hebben hulp nodig. Kijk daarvoor op www.vcgooisemeren.nl bij 'coronavacatures'.

- Vrijwillig Coördinator Rode Kruis AED/Reanimatie: Het Rode Kruis start in samenwerking met de gemeente Gooise Meren een campagne waarin inwoners actief worden benaderd om bestaande AED's en de openingstijden door te geven. Ook worden zij gevraagd om ervoor te zorgen dat er een buurt-AED komt, zodat het netwerk in Gooise Meren dekkend wordt. Een opleiding wordt ook aangeboden, zodat inwoners ook daadwerkelijk weten wat te doen wanneer er iemand een hartstilstand heeft.

- Tuinvrijwilliger bij Versa Vrijwillige Thuishulp. Wie houdt van tuinieren en heeft een paar uurtjes over in de week? Het gaat om klein tuinonderhoud van merendeels tuintjes van oudere mensen of mensen met een beperking. De vrijwilliger krijgt een bescheiden onkostenvergoeding.

- Vrijwilliger Technische Dienst Comenius Museum. Voor het museum zijn wij op zoek naar een handig iemand die veel verstand heeft van technische zaken en die het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken. De werkzaamheden zijn heel divers en zijn gemiddeld 4 tot 8 uur per week, alles in overleg. Je bent altijd welkom om een keer mee te lopen.

Informatie: www.vcgooisemeren.nl of stuur een mail naar: info@vcgooisemeren.nl of bel naar 06-15875692.


Non-food weer welkom op weekmarkt

BUSSUM Ook non-foodkramen zijn weer op de weekmarkt op het Wilhelminaplantsoen toegelaten. Met de circa twintig extra kramen telt de markt sinds donderdag rond de 45 kramen.

Marktbezoekers moeten nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dat wordt ook met linten en lijnen bij de kramen aangegeven. Bij de kramen kan alleen gepind worden. De gangpaden blijven beduidend breder. Voedsel kan wel worden besteld, betaald en gehaald, maar mag niet op de markt geconsumeerd worden. Boa's zien toe op naleving van de regels.