Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN In deze tijd van onzekerheid moeten we extra voor elkaar zorgen. Sommige mensen hebben hulp nodig. Kijk daarvoor op www.vcgooisemeren.nl bij 'coronavacatures'. Staat u klaar om een ander te helpen?

- De bewoners van de verzorgingshuizen Nusantara en de Gooise Warande in Bussum kun je verrassen met een mooie kaart of knutsel! Ben je creatief: ga aan de slag; namens de bewoners alvast heel veel dank.
- Het Maatjesproject Gooise Meren is momenteel op zoek naar materiaal om kaarten te maken. Dus heb je materiaal over of wil je materiaal schenken, kijk op onze website voor meer informatie.
- Telefonisch contact of schrijfmaatje. Het Ouderenfonds biedt met de Zilverlijn wekelijks telefonisch contact voor ouderen met vrijwilligers en met Schrijfmaatje een structurele vorm van contact met een vrijwilliger per post. Juist in deze tijd hebben veel ouderen hier behoefte aan. Wil jij een luisterend oor bieden aan oudere mensen, meld je dan aan via ouderenfonds.nl/zilverlijn of word een schrijfmaatje door je aan te melden via ouderenfonds.nl/schrijfmaatje of bel 088-3442000.
- Telefonische helpdesk Welkom Online van het Ouderenfonds. Bellers kunnen bij de helpdesk terecht met alle vragen over de digitale wereld. In de praktijk gaan veel vragen over beeldbellen. Je hebt veelal contact met ouderen, dus het is fijn als je rustig en helder kunt uitleggen. Er is een handleiding aanwezig. Je wordt ingedeeld in shifts van twee uur per keer, altijd in overleg. Het project loopt voorlopig tot 1 juni a.s.

Aanmelden of meer informatie: stuur een e-mail naar info@vcgooisemeren.nl of kijk op onze website www.vcgooisemeren.nl of bel 06-15875692.


Raad vergadert

GOOISE MEREN De gemeenteraad van Gooise Meren vergadert vanavond (22 april om 20.00 uur) - zonder publiek - over Inbesteding doelgroepenvervoer.

Aanvankelijk zou dat vorige week zijn, maar de raadsleden hadden meer tijd nodig om tot een goede afweging te komen. Voorafgaand aan de raadsvergadering brengen de raadsleden schriftelijk hun stem uit en raadslid Charles Wiss, die als enige raadslid aanwezig is, brengt overeenkomstig de uitslag van deze informele stemming zijn stem uit.