De participatie voor het bestemmingsplan Recreatiepark Naarderbos kan van start gaan.
De participatie voor het bestemmingsplan Recreatiepark Naarderbos kan van start gaan. Foto: Enter Media

Denk en praat mee over Naarderbos

NAARDEN Het huidige bestemmingsplan (uit 2006) voor Recreatiepark Naarderbos is gedateerd en daarom hoognodig aan vervanging toe. Nu ligt de nadruk op het realiseren van een recreatieve functie van het gebied, dat globaal begrensd wordt door Rijksweg A6 in het noorden, de kustlijn van het Gooimeer tot aan de haven in het westen, het Waterkeringspad en de IJsselmeerweg in het zuiden en oosten.

Voor het onderhavige gebied dienen - in het nieuwe bestemmingsplan - de huidige recreatieve functies op de juiste wijze te worden geregeld en waar mogelijk versterkt. Daarbij krijgt ook het behoud en de versterking van de natuur en natuurwaarden aandacht. De inmiddels vastgestelde Kustvisie 'Aan de Gooise Kust' heeft deels betrekking op hetzelfde gebied en de bouwstenen van de Kustvisie leveren ook input op voor het bestemmingsplan Recreatiepark Naarderbos. Nu de startnotitie in het college is vastgesteld en aan de raad is aangeboden, kan de participatie voor het bestemmingsplan Recreatiepark Naarderbos van start gaan. Belanghebbenden en betrokkenen kunnen zich aanmelden om mee te praten en te denken over het nieuwe bestemmingsplan voor dit gebied. Vanwege de coronacrisis gaat dat wel op een aangepaste wijze.
Geïnteresseerden kunnen inhoudelijk op de startnotitie reageren en zich richten tot j.dupont@gooisemeren.nl. Geïnteresseerden ontvangen daarop een uitnodiging voor een eerste (online)startbijeenkomst die in mei plaatsvindt. Er wordt een notitie opgesteld over de binnengekomen reacties en het verdere proces. Die notitie wordt voorafgaand aan de startbijeenkomst rondgezonden. Tijdens die bijeenkomst wordt op de inhoud van het bestemmingsplan ingegaan en wordt het vervolgproces uit de doeken gedaan. Aanmelden is mogelijk tot maandag 27 april 12.00 uur. Een aantal stakeholders wordt actief benaderd om mee te doen aan het participatieproces.