Aaron (l) en Peter waren maandag in verband met de spuitnevel buiten aan het werk.
Aaron (l) en Peter waren maandag in verband met de spuitnevel buiten aan het werk. Foto: Toxink

Tattooshop-eigenaar Peter: 'Mensen zijn door het dolle'

Zorgpersoneel is nu door alle beschermingsmiddelen onherkenbaar. Tattooshop-eigenaren uit Bussum bedachten hier iets op.

BUSSUM Peter en Aaron, tattoo-artiesten en eigenaars van Toxink Tattoos aan de Generaal de la Reijlaan, hebben zich maandag in het zweet gewerkt door de werkklompen van zorgpersoneel op te fleuren. Als hart onder de riem voor al die mannen en vrouwen in de zorg die tijdens deze coronacrisis al weken het vuur uit hun sloffen lopen om de met corona besmette mensen te helpen.

"Wij hebben hun werkklompen kosteloos opgefleurd, omdat zij tegenwoordig zo ingepakt zijn met persoonlijke beschermingsmiddelen dat zij niet of nauwelijks herkenbaar zijn voor hun patiënten, wat de onderlinge persoonlijke band niet echt verbetert", vertellen de ondernemers.
Zeker vijftig verpleegkundigen brachten maandagmorgen hun klompen naar Bussum. "Zoveel hadden we er niet verwacht, maar we redden het qua tijd allemaal nét", vertelt Peter. "Vanuit Tergooi kwamen er zo'n twintig paar, maar er kwamen ook klompjes uit Utrecht en Almere." Hoewel de heren van velen de vrije hand kregen, zat hier en daar ook wel een verzoekje in de klomp verstopt, net als een bedankje of zelfs een cadeautje. "Elke klomp is custommade. De een kreeg vlaggen en iemand die van de natuur houdt paardenbloemen. Voor een traumaverpleegkundige bedachten we een luipaardprint."
Peter en Aaron trokken maandag veel bekijks. In de buitenlucht - op de stoep voor de deur - werden de werkzaamheden uitgevoerd. "Veel fietsers en wandelaars kwamen voorbij, maar ook automobilisten die voor de spoorbomen stonden te wachten, hadden belangstelling." De klompeigenaren zijn laaiend enthousiast over het resultaat. "De reacties zijn ongekend. De mensen zijn echt door het dolle en we hebben megaveel chocola en bier gehad", meldt Peter enthousiast.

Het zorgpersoneel is blij met de kleurrijke klompen.