Eerste slapers bij Koningskinderen

NAARDEN De eerste kinderen hebben bij De Sneeuwkoningin - een vestiging van Koningskinderen - geslapen. Het gaat om twee kinderen uit één gezin, waarvan de moeder een vitaal beroep heeft en een nachtdienst moest draaien. Het meisje van vijf en haar broer van twaalf vonden het aanvankelijk best spannend, maar vonden het uiteindelijk fantastisch, laat directeur Jelmer Kruyt weten.

"We hebben ze een leuke tijd bezorgd", zegt Kruyt. Zo werden er spelletjes gespeeld en mochten de twee hun eigen bed uitzoeken. "Ze hebben goed geslapen en de volgende dag - na het ontbijt - werden ze door hun moeder opgehaald."

Ontzorgen

Koningskinderen biedt sinds vorige week naast de huidige 'noodopvang' ook avond-, nacht- en weekendopvang. De opvang is kosteloos en tevens opengesteld voor ouders die geen klant zijn bij Koningskinderen. Er is geen sprake van een grote aanloop. "Voor deze week lopen er nog wat aanvragen", meldt de directeur. "Mogelijk moeten er mensen werken op Konings- of Bevrijdingsdag en daardoor een beroep op ons doen. Wij hebben het zowel op de locatie als organisatorisch helemaal op orde. Hoe druk het zal worden, is afhankelijk van het verloop van de coronacrisis. Wij hebben dit maatschappelijk ingestoken om de mensen in de vitale beroepen te ontzorgen."