Afbeelding
Foto:

Eindelijk rust

Alle fietspaden rond de Spiegelplas tussen Ankeveen en Nederhorst den Berg zijn momenteel gesloten voor fietsers. Dat ook het Bergse Pad niet meer fietsend toegankelijk is, doet mij wel wat zeer.

Ik kom hier al vele tientallen jaren en elke keer was het weer genieten. Ik kende er ook wat personen en voelde me er werkelijk thuis. De rijke natuur met tal van soorten vogels was mij altijd goed gezind. Maar nu is het voor de eenzame fietser ook voorlopig afgelopen. Met dank aan die dwaze sportfietsfanaten die zich dagelijks een weg probeerden te banen langs gewone fietsers en kalme wandelaars, vaak vogelaars of anderszins natuurvrienden. Zelfs bromfietsers en één keer een motorfiets moesten zonodig het Bergse Pad nemen. Regelmatige scheldpartijen waren het gevolg.

Doet me denken aan wat ik zaterdag 12 april in de Hilversumse Meent meemaakte. Ook daar is het fietspad verboden voor brommers (met het geel/zwarte plaatje). En toch scheuren er telkens weer vreselijk opgefokte jongeren op de brommer langs alles wat wandelt en vogelkijkt. Ik hield er eentje staande. Meteen een grote mond over wat-ik-wel-niet-dacht-wie-ik-was. Ik maakte de afschuwelijke knaap duidelijk dat hier géén bromfietsen mogen komen. Zijn reactie hierop: 'Zal ik je eens recht in je bek hoesten?!' U begrijpt hoe ik me voelde. Juist in deze zeer gevoelige tijden.