Hangjongeren rennen hard weg voor politie

NAARDEN De politie in Naarden heeft afgelopen weekend een flink aantal spullen - waaronder fietsen - van een groep hangjongeren in beslag genomen. Die waren achtergelaten toen zij voor de dienders wegrenden.

De jongeren, aldus de politie, waren aan het chillen op de Flevolaan achter het SAS Instituut. "Wij hebben jullie fietsen, huissleutels, jassen en nog veel meer spulletjes", aldus de politie richting de jongeren. "Die hebben jullie achtergelaten toen jullie in alle haast voor ons weg renden."

Legitimatiebewijs

Op vertoon van legitimatiebewijs kunnen de jongeren hun spullen ophalen op het bureau in Naarden. Doen ze dat niet, dan worden de fietsen overgedragen aan de gemeente als gestolen voorwerp.

Streng

De politie in Gooise Meren kondigde voor het weekend al aan streng te zullen controleren op rondhangende jongeren, met name vanwege de coronamaatregelen.


Auto brandt compleet uit
aan Kerkpad

MUIDERBERG Op het Kerkpad is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto uitgebrand. De melding kwam omstreeks 00.30 uur binnen.

Toegesnelde brandweerlieden troffen ter hoogte van de Kerk aan Zee een auto aan die al helemaal in brand stond.

Knallen

Of de brand is ontstaan door een technisch mankement of dat het vuur is aangestoken, wordt door de politie onderzocht. Volgens getuigen zijn er rond de tijd dat het vuur ontstond wel knallen in de omgeving gehoord.