Familielid welkom bij coronapatiënt

REGIO Tergooi staat sinds gisteren eenmalig bezoek van één familielid toe als een met coronavirus besmette patiënt van de IC naar een clusterafdeling gaat.

Er worden voor het bezoekende familielid dezelfde voorzorgsmaatregelen getroffen als bij een palliatieve patiënt.
In Tergooi worden momenteel 23 patiënten bewezen besmet het coronavirus behandeld, waarvan er elf worden beademd op de IC. Tot nu toe zijn dertien patiënten overleden.


Voedselbank vraagt om geldsteun

NAARDEN/BUSSUM Hoewel de winkel van de Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent (tijdelijk) door de coronacrisis gesloten is, wordt er door de vrijwilligers wél keihard gewerkt de klanten zo goed mogelijk van voedsel te voorzien.

"Wij doen doen dat door het bezorgen van supermarktcadeaukaarten en vacuüm verpakte maaltijden", aldus een woordvoerder. De vrijwilligers merken dat meer mensen hun hulp juist nu extra hard nodig hebben. "En daar is geld voor nodig." Wie doneert, kan erop rekenen dat dit geld terechtkomt bij mensen die dat nodig hebben. Financieel bijdragen kan via NL70 ABNA 0432 7366 70 t.n.v. Stichting Voedselbank in Bussum. Nieuwe klanten kunnen bellen naar 06-10308662.


Crescendo cancelt alle optredens

MUIDEN Muziekvereniging Crescendo Muiden heeft in verband met het coronavirus tot in oktober al haar optredens geschrapt.

Dus dit jaar geen aubade op Koningsdag, geen bevrijdingsconcert op 2 mei, geen muzikale bijdrage aan de Dodenherdenking, geen wijkconcerten op 19 en 26 juni, en tot slot gaan ook het Maxis lunchconcert (27 juni) en het najaarsconcert van 24 oktober niet door. Over het laatste optreden wordt vanuit de vereniging gemeld: "Vanwege de zoektocht naar een nieuwe dirigent, de zomerstop en de komende proefdirecties hebben wij niet genoeg tijd om ons voor te bereiden." Het eerstvolgende geplande optreden is een kerstconcert op 18 december.