Afbeelding
Foto:

Corinne
van Mil-Beijers

Corinne van Mil-Beijers (55) woont sinds 2004 in Bussum. Ze werkt als traumatologieverpleegkundige

Waar ben je druk mee?
"Momenteel ben ik erg druk met mijn werk als traumatologieverpleegkundige in het AUMC locatie VUMC in Amsterdam. Vanwege het COVID-19-virus ben ik 36 uur multi-inzetbaar op alle afdelingen. Het is een gestructureerde chaos."

Wat weet men niet van jou?
"Dat ik graag met mijn schoonmoeder van 86 jaar kringloopwinkels bezoek in 't Gooi. Maar nu even niet!"

Lievelingsmuziek?

"Phil Collins en jaren-80-muziek."

Een ideale vrije dag?

"Wandelen op de hei in Bussum met de hond, terrasje pakken met mijn nu volwassen kinderen of naar het Filmhuis met mijn vriendin Caroline."

Wat zou je doen met 1 miljoen?

"Mijn vijf kinderen een deel geven en reizen met mijn man."

Wat verdient een pluim?

"De supermarktmedewerkers, de vrachtwagenchauffeurs, schoonmakers, tankers, NS en alle andere mensen die zorgen dat de wereld blijft draaien, zeker nu!"

Hoe houd jij het uit in coronatijd?

"Ik heb een vitaal beroep, dus ga ik alleen mijn huis uit voor werk en een boodschap. Als ik thuiskom, zit ik even in de tuin en wandel met de hond. Daarna ga ik naar bed om vervolgens weer te gaan werken. Het zijn rare, zware tijden momenteel. Ik houd goed contact met mijn schoonouders van nu 90 en 86 jaar en mijn tante van 70 jaar. Ook mijn kinderen zijn erg belangrijk; ik heb dagelijks contact via videochatten."

Goed gesprek?

"Met de CAO-onderhandelaars m.b.t. de zorg. We zijn al jaren onderschat en er wordt steeds meer van ons verwacht, we handelen met gevaar voor eigen leven; de onderhandelingen verlopen om de drie jaar erg stroef."

Een dag burgemeester?

"Meer betaalbare woonruimte creƫren voor jongeren en voor mensen uit de middenklassen en extra mankracht inzetten voor het gedumpte vuilnis op de hei."