Sneeuwkoningin ook 's nachts en in weekend open

NAARDEN De Sneeuwkoningin in Naarden - een vestiging van Koningskinderen - biedt per direct naast de huidige 'noodopvang' ook avond-, nacht- en weekendopvang. De opvang is kosteloos en tevens opengesteld voor ouders die geen klant zijn bij Koningskinderen. "We tonen onze maatschappelijke betrokkenheid", aldus algemeen directeur Jelmer Kruyt. "We verdienen er niks aan."

De gemeente was op zoek naar een locatie om dit te organiseren en Koningskinderen was bereid om mee te werken, zegt Kruyt. "En de medewerkers waren ook bereid. We slaan de handen ineen."
Deze opvang vindt plaats buiten de reguliere openingstijden en is bedoeld voor kinderen van ouders met vitale beroepen die door hun werk op deze momenten niet voor hun kinderen kunnen zorgen. "Net als bij de noodopvang mogen hier alleen kinderen komen die zelf geen gezondheidsklachten hebben." Onduidelijk is nog hoeveel vraag er is naar deze opvang. Kruyt zegt dat er plek is voor zes tot tien kinderdagverblijfkinderen (0 tot 4 jaar) en zes bso-kinderen (4 tot 12 jaar). Voor die laatste groep zijn bedden geregeld via NH-Hotels.
Mocht er meer vraag zijn naar deze opvang dan dat er plek is, zijn er andere mogelijkheden, aldus een gemeentecoördinator. Zij wil niet zeggen wat die andere mogelijkheden inhouden. Voor meer informatie: www.konings-kinderen.nl of bel met 035-6910300.


Nieuwe aanpak processierups
in eikenbomen

MUIDERBERG Om de uitbraak van de eikenprocessierups in te dammen, zijn bij de entree van het dorp veertien nestkasten voor koolmezen gemonteerd. Ze hangen volgens voorschrift aan de oostzijde van de bomen, op een onderlinge afstand van 15 tot 20 meter aan beide zijden van de Googweg.