Kerken in Naarden en Bussum starten 'coronawebsite'

NAARDEN/BUSSUM De Raad van Kerken in Naarden, Bussum en de Hilversumse Meent lanceert in deze coronatijd de website www.kerkencorona.nl. Hier is informatie te vinden over de (gemeenschappelijke) kerkdiensten, maar ook zijn er langs deze weg de contactgegevens van predikanten en pastores te vinden.

"In deze verwarrende, spannende en onzekere tijd zijn we, misschien meer dan anders, op zoek naar zekerheid, verbinding, naar een open oor, een open hart. De crisis vanwege het coronavirus roept vragen op, confronteert mensen met de kwetsbaarheid van het leven en isoleert hen door de noodzakelijke sociale afstand die is opgedragen. Juist in deze situatie willen de kerken voor verbinding zorgen, voorkomen dat de sociale afstand geen reden wordt voor isolatie en eenzaamheid", zegt Wilbert van Waes, voorzitter Raad van Kerken Naarden Bussum Hilversumse Meent.

Op de website zijn de kerken in Naarden, Bussum en de Hilversumse Meent te vinden. Via een link is elke kerk bereikbaar. Op de websites van de kerken staan de namen genoemd van de betreffende contactpersonen. Mensen die met persoonlijke vragen zitten of die graag hun verhaal willen doen, kunnen contact met hen opnemen. Van Waes: "De kerk is er voor iedereen. En de kerk is er altijd, ook in tijden van corona. De Raad van Kerken Naarden, Bussum, Hilversumse Meent verenigt nagenoeg alle kerken in genoemde plaatsen en streeft naar duurzame oecumenische samenwerking."