Matthäus Passion klinkt in de Vesting

NAARDEN Door het coronavirus gaat de uitvoering van de traditionele Matthäus Passion op Goede Vrijdag in de Grote Kerk niet door. Maar dankzij een initiatief van twee bewoonsters van de Vesting - in samenwerking met de Grote Kerk Naarden - klinkt vrijdag 10 april om 11.00 uur de aria Erbarme Dich in het vestingstadje.

De oproep is om een muziekbox in het open raam of deur te plaatsen. Om 11.00 uur luidt vervolgens één minuut de klok, waarna het YouTube-filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=Zry9dpM1_n4) aangezet moet worden.
Het is een eerbetoon aan de Grote Kerk Naarden en de Nederlandse Bachvereniging en om samen iets doen in deze moeilijke tijd, melden de initiatiefneemsters, die liever anoniem blijven. "Dit is zo'n geweldig initiatief. Je krijgt hier bij voorbaat al kippenvel van", zegt Fleur Lempers namens het bewonersplatform Naarden-Vesting.


Foodtrucks welkom in de wijken

GOOISE MEREN Het college van Gooise Meren heeft besloten om gedurende de noodverordening toe te staan dat er onder strikte spelregels voertuigen die voedingsmiddelen venten (foodtrucks) mogen staan in de diverse wijken.

Op dinsdag en donderdag na 17.00 uur mogen foodtrucks maximaal twee uur dezelfde verkoopplaats innemen, tot uiterlijk 21.00 uur. Het is niet toegestaan dat dan meerdere foodtrucks bij elkaar staan. Binnen een straal van 250 meter mag geen andere venter een verkoopplaats innemen. De regeling geldt voor heel Gooise Meren.
Het college wil hiermee met name kansen scheppen voor lokale (horeca)ondernemers. Wethouder economie Alexander Luijten: "Het initiatief ligt bij de bewoners van wijken en buurten. Het is mooi dat inwoners zelf met initiatieven komen om gezamenlijk deze moeilijke tijd door te komen. Ik roep hen op om met name lokale ondernemers uit te nodigen op die avonden bij hun langs te komen. Op die manier steunen wij onze bewoners en onze ondernemers.” Uiteraard blijven wel alle voorwaarden van de noodverordening, waaronder het houden van de vereiste minimum afstand van anderhalve meter van kracht.