Mevrouw De Boer geniet van het draaiorgelconcert dat zij onder meer kreeg van Henriëtte Emmelot (l).
Mevrouw De Boer geniet van het draaiorgelconcert dat zij onder meer kreeg van Henriëtte Emmelot (l). Foto: © Bob Awick

Tóch feestje voor jarige Annie (91)

BUSSUM Annie de Boer-Van der Voort (91) voelde zich zondag écht jarig. Voor de jarige job - bewoonster van De Antonius Hof - waren er niet alleen bloemen en taart, maar ze kreeg ook nog een draaiorgelconcert cadeau van haar mantelzorgers.

"Ze was compleet overdonderd en heeft in stilte zitten genieten", vertelt Henriëtte Emmelot, die normaliter meerdere keren per week bij de oude dame over de vloer komt. Maar nu zitten de deuren van de verpleeg- en verzorgingshuizen tijdens deze coronacrisis voor bezoek op slot. Emmelot heeft haar cliënt, die helemaal geen familie heeft, daardoor al enkele weken niet kunnen bezoeken. "Ze ligt mij na aan het hart en daarom wilden we toch iets bijzonders doen. Normaal zouden we gezellig uit eten zijn gegaan."

Break

Onder een stralende zon werd Annies verjaardag dus tóch een groot succes. Emmelot: "Geweldig en heel erg leuk. Ik geloof dat er wel vijf of zes keer 'Er is er één jarig...' gedraaid werd. Het was een groot festijn." Het was overigens voor alle bewoners een welkome onderbreking. Sommige bewoners stonden op het balkon genieten van deze muzikale break. "Deze mensen horen en zien momenteel bijna niemand. Het verzorgend personeel doet zijn stinkende best, maar zij kunnen het bezoek van familie en vrienden niet goedmaken. Hopelijk houden ze de moed erin, want eenzaamheid ligt in deze periode natuurlijk wel op de loer."