Drukte bij ondernemersloket

GOOISE MEREN De telefoon bij de gemeente Gooise Meren staat roodgloeiend doordat heel veel ondernemers bellen met vragen over de compensatieregelingen.

Veel ondernemers zijn door de coronamaatregelen in (tijdelijke) financiƫle problemen gekomen. Het Rijk heeft noodmaatregelen aangekondigd voor zelfstandig ondernemers. Zij kunnen onder meer een beroep doen op een tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers, tijdelijke bijstand voor zelfstandigen. Dit is een uitkering voor de kosten van levensonderhoud van drie maanden, laat de gemeente weten.
Voor de regio Gooi en Vechtstreek is de gemeente Hilversum de partij die overgaat tot de uitvoering. En ook daar staat de telefoon roodgloeiend. Het digitale ondernemersloket ging daar vrijdag 20 maart van start. Dat is de plek waar ondernemers / zelfstandigen online hun aanvragen kunnen indienen.
Er zijn nu 4783 digitale aanvragen door ondernemers uit de Gooi en Vechtstreek ingediend. Op dit moment is er nog geen beeld over de aantallen per gemeente gegeven. Dat volgt begin volgende week. Naar verwachting kan de gemeente Hilversum vandaag - 1 april - de eerste voorschotten uitbetalen. De aanvragen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

Wie meer informatie wil, kan kijken op de website www.hilversum.nl bij 'Ondernemers'