Extra mensen houden toezicht op corona- maatregelen

REGIO De voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes, heeft besloten extra toezichthouders aan te wijzen om de noodverordening van 26 maart te handhaven.

De noodverordening bevat maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, waaronder het houden van 1,5 meter afstand. De veiligheidsregio wil hiermee de maximale capaciteit voor toezicht inzetten.

Toezichthouders
Toezichthouders van de gemeente, GAD, veiligheidsregio, omgevingsdienst OFGV, Goois Natuurreservaat, havenmeesters, bouwinspecteurs en milieu-inspecteurs die al bevoegd waren volgens artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht mogen nu ook de regels in de noodverordening handhaven.


Winkel van voedselbank is tijdelijk dicht

BUSSUM De winkel van Voedselbank Naarden-Bussum-Hilversumse Meent is sinds afgelopen week gesloten.

"Met pijn in ons hart hebben wij besloten om de winkel voorlopig te sluiten. Een groot deel van onze vrijwilligers en klanten behoort tot de door het RIVM bepaalde risicogroep. Daarbij komt dat er grote logistieke problemen zijn om het beschikbare voedsel bij ons te krijgen." Het bestuur heeft besloten dat er geen klanten en vrijwilligers meer naar de winkel mogen komen. Het plan is om de klanten - bijna honderd - cadeaubonnen te geven waarmee ze zelfstandig hun boodschappen bij een supermarkt kunnen doen. De voedselbank blijft de klanten helpen. Nieuwe klanten kunnen bellen naar 06-10308662.