Foto: Jelmer Kruyt
Foto: Jelmer Kruyt Foto: Jelmer Kruyt

Bibliotheek biedt online diensten aan

BUSSUM De bibliotheek probeert in deze tijden ook online actiever te zijn om mensen te stimuleren te blijven leren, lezen en luisteren. Er is nu besloten om luisterboeken, ook voor niet-leden, gratis toegankelijk te maken.

Ook e-books worden binnenkort gratis aangeboden in de ThuisBieb. Mensen die het lastig vinden om hun weg online te vinden, kunnen bellen naar een speciaal spreekuur en daar hulp krijgen.

Elke werkdag tussen 10.00 en 14.00 kunnen mensen hun vragen stellen over onder andere (toegang tot) de digitale bibliotheek via 035- 69 73 000 of mail naar: helpdesk@bibliotheekgooienmeer.nl.


Mensen in de zorg hart onder de riem steken

NAARDEN Een mooi gebaar van Koningskinderen. De kinderopvangorganisatie met meerdere vestigingen in 't Gooi heeft op diverse locaties witte vlaggen met rode harten gehesen als blijk van waardering voor de 'helden in de zorg'.

Directeur Jelmer Kruyt: “Dit is een mooie manier om al die mensen in de zorg een hart onder de riem te steken, want zij staan er nu wel dag in, dag uit. Overigens net als onze medewerkers in de noodopvang, waarvoor evengoed respect."

Helden in het wit

Ook steeds meer inwoners tonen hun meeleven aan zorgmedewerkers door bijvoorbeeld zo'nzelfde vlag te hijsen, maar er zijn ook op veel plekken T-shirts voor het raam te zien. Op het witteT-shirt is een rood hart gemaakt voor alle medewerkers in de zorg.

Artsen, verloskundigen, tandartsen en fysiotherapeuten deden eerder de oproep om mee te doen aan deze actie om zo te laten zien hoezeer de inzet van de ‘helden in het wit’ wordt gewaardeerd.