Gevonden! Wie goed zoekt ziet achter de ramen knuffelberen staan.
Gevonden! Wie goed zoekt ziet achter de ramen knuffelberen staan.

Op zoek naar knuffelberen achter de ramen

NAARDEN Achter steeds meer ramen zetten mensen een knuffelbeer. Deze nieuwe rage is opgezet zodat kinderen tijdens een wandeling in hun eigen woonplaats op berenjacht kunnen.

Steeds meer mensen doen mee aan de actie. Het enige dat je hoeft te doen is een knuffel voor het raam zetten en dan kan de berenjacht beginnen. Sommige beren zijn goed te zien, andere zijn meer verstopt. Kleine bruine beertjes in het raamkozijn, een grote met een jasje aan in een boom of een witte beer voor het badkamerraam.
Berenjacht is al razendpopulair in het buitenland, bijvoorbeeld in Australiƫ. Het oorspronkelijke idee komt uit het prentenboek Wij gaan op berenjacht van Michael Rosen en Helen Oxenbury.
De knuffeljacht is leuk om te doen. Voor kinderen is het een laagdrempelige manier om even de deur uit te gaan en een wandeling of fietstochtje te maken. Wie ook een beer voor het raam wil zetten, kan gewoon meedoen.
Het is ook bij de berenjacht de bedoeling dat het niet in groepen gebeurt. Ook bij deze activiteit moeten de adviezen van het RIVM worden gevolgd.