Twee patiënten aan corona- virus overleden in Tergooi

REGIO Er zijn twee patiënten van Tergooi aan COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus, overleden. Het gaat om twee mannen, ouder dan 80 jaar, die beiden woonden buiten de regio. De patiënten waren opgenomen op de locatie Blaricum.

Inmiddels staat de teller van met corona besmette patiënten in Tergooi op 21. Ook zitten er vijf ziekenhuismedewerkers is thuisisolatie. Een woordvoerder laat weten dat het ziekenhuis de patiëntenstroom nog aan kan. Er is nog geen tekort aan mensen, middelen en bedden. Het tekort aan beschermingsmiddelen voor het ziekenhuis is een beetje aangezuiverd. "De schaarste aan middelen is iets comfortabeler, hoewel we geen weelde aan voorraad hebben."

De meest recente RIVM-update van dinsdag: sinds gisteren zijn 811 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5560. Onder hen zijn 1495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Er zijn 63 patiënten sinds de vorige update gemeld als overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 276 mensen gemeld als overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar.
De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).
Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Dat effect zal pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn.