Voedselbank sluit winkel

BUSSUM De winkel van Voedselbank Naarden-Bussum-Hilversumse Meent is sinds vandaag gesloten.

"Met pijn in ons hart hebben wij besloten om de winkel voorlopig te sluiten. Een groot deel van onze vrijwilligers en klanten behoort tot de door het RIVM bepaalde risicogroep. Daarbij komt dat er grote logistieke problemen zijn om het beschikbare voedsel bij ons te krijgen."

Het bestuur heeft besloten dat er geen klanten en vrijwilligers meer naar de winkel mogen komen. Het plan is om de klanten - bijna honderd - cadeaubonnen te geven waarmee ze zelfstandig hun boodschappen bij een supermarkt kunnen doen. De voedselbank blijft de klanten helpen. Nieuwe klanten kunnen bellen naar 06-10308662.


C'est La Vie Huis beleeft hectische tijd

NAARDEN Het C'est La Vie Huis voor ongeneeslijk zieken beleeft momenteel een hectische tijd. Er zijn uiteraard maatregelen genomen om te voorkomen dat het coronavirus binnenkomt. Dat betekent dat alle bewoners eerst getest worden en er hooguit één persoon op visite mag komen.

Marina Bol van het C'est La Vie Huis vertelt hoe het er momenteel aan toe gaat. "We hebben nu vier mensen in huis om te verzorgen. Een grote groep van onze vrijwilligers is 70 jaar of ouder en die willen we niet over de vloer hebben. Gasten en hun bezoek vragen wij op de eigen kamer te blijven." Verder zorgen ze ervoor dat alleen fitte mensen werken. "We proberen ook zo min mogelijk mensen naar binnen te halen. Dat betekent dat de vrijwilligers bijvoorbeeld thuis koken en daarna het eten hierheen brengen."

In het huis komen mensen in alle rust om te sterven. Het is dus geen verpleeghuis (daar mag helemaal geen bezoek komen), maar ook hier gelden aangescherpte bezoekregels. Bol probeert mee te geven dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven. "Dan kunnen ze nog bezoek ontvangen en in alle rust afscheid nemen. Bij ons mag maar weinig bezoek komen, daarom kijken we of onze cliënten echt in hun laatste levensfase zitten."
Het C'est La Vie huis zou graag mondmaskers en brillen ontvangen.