Geen kermis dit voorjaar in Bussum.
Geen kermis dit voorjaar in Bussum. Foto: Bob Awick

Zo'n beetje alles in de gemeente is afgelast

Vervolg van de voorpagina

GOOISE MEREN De kermis in Bussum, de Comeniusdag en bewonersbijeenkomst binnen de gemeenten zijn allemaal afgelast. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten naar aanleiding van de maatregelen van het kabinet om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Conform de landelijke maatregelen worden bijeenkomsten tot en met 6 april zoveel mogelijk afgelast. Het gaat bijvoorbeeld om: Gooi onStage (19 maart - Wellantcollege), Voorjaarskermis Bussum (20-24 maart) , Fietstocht EO (24 maart) en de Comeniusdag Naarden (28 maart). Deze week publiceren wij in deze krant geen agendapagina, want bijna niets gaat door. Filmhuis Bussum is dicht, het Muiderslot, noem het maar op. Publiek dient zoveel mogelijk thuis te blijven.
Ook alle door de gemeente geïnitieerde evenementen en bijeenkomsten waar meer dan 25 personen aanwezig zijn, worden afgelast. De raadsvergadering op 1 april gaat eveneens niet door.
Eén van de nieuwe maatregelen is ook om het bezoek aan kwetsbare mensen te beperken. Daaraan geeft Marco Wisse, directeur Vivium Zorgroep, gehoor. Zoveel mogelijk contactpersonen worden over de bezoekbeperking geïnformeerd.
"We gaan mailen, bellen en schrijven", laat hij weten. Het liefst ziet hij dat bezoek wegblijft. "Wij hopen dat ze daar gehoor aan willen geven om zo de kwetsbare mensen te ontzien." Hij garandeert dat de bewoners en cliënten voldoende aandacht krijgen van de verzorging.