Kerk start online corona-overdenking

MUIDEN Afgelopen zondag konden er vanwege het coronavirus geen kerkdiensten worden gehouden. In Muiden hadden ze wel een creatieve oplossing: een online corona-overdenking.

Dominee Gerben Hoogterp hield zijn lezing in een lege kerk voor lege stoelen. Hij laat weten dat deze meditatie te volgen is op de website van de kerk en via het YouTube-kanaal.

"We hebben als kerkgemeenschap veel ouderen, vanwege deze kwetsbare doelgroep gaat de kerkdienst komende weken niet door. In plaats daarvan komt er een korte actuele overdenking vanuit de kerk, inclusief een mooi stuk muziek van organist Koos Damman."

Verbonden blijven

Dominee Hoogterp: "Zo willen we als kerk in deze bijzondere situatie verbonden blijven met onze mensen en de Muider gemeenschap. Juist ouderen die geïsoleerd raken. Bezoekwerk kan ik nu helaas niet meer doen, maar iedereen kan bellen of e-mailen. Zo kunnen we wel contact houden."


VVD wil uitstel innen belasting voor zzp'ers

GOOISE MEREN Collegepartij VVD dringt er bij de gemeente Gooise Meren op aan om het innen van de gemeentelijke belastingen voor ondernemers en zzp'ers op te schorten. Doel is te voorkomen dat zij in de financiële problemen geraken nu zij vanwege de corona-maatregelen minder inkomsten hebben.

Raadslid Mark Marshall: "Gelet op de acute gevolgen voor lokale ondernemers van de maatregelen die zondag 15 maart zijn genomen in verband met COVID-19 en de recente aanslag voor de gemeentelijke belastingen heeft de VVD de volgende vragen. Is het technisch mogelijk de betaaltermijn voor de gemeentelijke belasting op te schuiven nu de aanslag al is verstuurd, bijvoorbeeld voor een periode van twee tot zes maanden? En is het college bereid om ondernemers uitstel te verlenen voor de gemeentelijke belastingen en heffingen, en voor welke periode?"

Het college moet nog een antwoord formuleren op deze VVD-vragen.