Vijf mensen met corona in 't Gooi

NAARDEN/BUSSUM De teller van het aantal besmettingen met het coronavirus in 't Gooi staat inmiddels op vijf personen. Meest recente geval is een 32-jarige vrouw uit Bussum.

Op dit moment zijn er drie mensen in Gooise Meren besmet met het coronavirus. Behalve de Bussumse zijn dit twee inwoners van Naarden, bekenden van elkaar. De andere twee slachtoffers komen uit Huizen en Blaricum.
Handen schudden is vanaf nu niet meer gewenst en op diverse scholen en bedrijven wordt deze regel al zonder morren ingevoerd. De ene school houdt het bij een extra hartelijk uitgesproken 'goedemorgen', de andere school kiest voor de ellebooggroet of een tik met de enkels. De maatregel is genomen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Het RIVM benadrukt dat het naleven van algemene hygiƫnemaatregelen ook onverminderd belangrijk blijft: vaak en goed je handen wassen met water en zeep, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes na gebruik meteen weggooien.
Er leven veel vragen en zorgen onder inwoners. Wanneer heb je meer dan een griepje onder de leden? Wat moet je doen als je steeds moet niezen? Om duidelijkheid te krijgen is er een landelijk informatienummer, maar ook in Bussum heeft de GGD een callcenter ingericht om vragen over het coronavirus te beantwoorden. Er wordt massaal gebeld.

3 en 5